Lichaam in put op terrein Zijin verdronken 19-jarige porknokker alsnog door OM in beslag genomen

Het lichaam van de 19-jarige porknokker D.E., die zondagmorgen 7 juli om het leven kwam in een put op het terrein van goudmijnbedrijf Zijin (Rosebel) en wiens lichaam in eerste instantie in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) was vrijgegeven aan de nabestaanden voor begrafenis, is alsnog door het OM in beslag genomen.

De inbeslagname volgt nadat zondagavond na het bekijken van videobeelden via social media, door het OM het besluit werd genomen om het stoffelijk overschot van de porknokker hangende het onderzoek in beslag te nemen. 

De afdeling OPZ bij de politie zal op instructie van het Openbaar Ministerie het onderzoek verrichten om definitief vast te stellen dat er geen misdrijf in het spel is. Er waren berichten op social media zijn verschenen dat op de jonge porknokker door agenten zou zijn geschoten.

Indien ooggetuigen die ter plaatse waren, een bijdrage willen leveren aan dit onderzoek mag dat en wordt die bijdrage sowieso verwelkomd, zo bericht het Korps Politie Suriname..

In dit onderzoek is van belang dat niet de schuld bewezen moet worden, maar ook de onschuld van de aanwezige veiligheidsfunctionarissen ten tijde van het ongeval.

error: Kopiëren mag niet!