Weetje van de dag – Vandaag in 2009: Michael Jackson overlijdt op 50-jarige leeftijd

Op 25 juni 2009 overleed Michael Jackson op 50-jarige leeftijd in zijn huis in Los Angeles, Californië, nadat hij een hartstilstand kreeg door een dodelijke combinatie van medicijnen die zijn persoonlijke arts hem had gegeven.

Op de dag van zijn overlijden werd Jackson, die zich na een lange tijd uit de schijnwerpers te hebben gezeten, voorbereid op zomerconcerten in Londen, bewusteloos aangetroffen in zijn landhuis in Los Angeles.

Dodelijke hoeveelheden van het krachtige kalmeringsmiddel propofol, evenals andere medicijnen, werden in zijn lichaam werden aangetroffen. Jacksons arts, die bij de zanger thuis was toen hij stierf, had hem wekenlang propofol als slaapmiddel gegeven.

Op 7 juli 2009 werd een herdenkingsceremonie gehouden in het Staples Center in het centrum van Los Angeles. 11.500 entreetickets werden verloot onder de fans. Bekende artiesten als Stevie Wonder, Lionel Richie, Mariah Carey, John Mayer en Jennifer Hudson traden op.

Pas op 3 september 2009 werd The King of Pop begraven op Forest Lawn in Los Angeles.

error: Kopiëren mag niet!