Parmessar bezorgd over kiezerslijsten zonder adressen

NDP-fractieleider Rabin Parmessar maakt zich ernstig zorgen over informatie die hem heeft bereikt als zouden kiezerslijsten worden geproduceerd zonder vermelding van het woonadres van de kiezer. Zoals de informatie luidt zou dat omwille van privacyredenen zijn. Parmessar vindt dit alarmerend. 

Decennialang worden met het oog op verkiezingen kiezerslijsten geproduceerd met vermelding van het woonadres van de kiezer. Plots komt men nu met privacy bescherming. Hij wil duidelijkheid van de regering over deze kwestie. 

De NDP-fractieleider maakt ook melding van een geval van twee kiezers op de kiezerslijst die niet op het adres wonen zoals staat vermeld. Hij wijst erop dat niet lang geleden tijdens de debatten rond de wijziging van de Kiesregeling afgesproken was, dat vanuit de Nationale Assemblee een commissie zou worden ingesteld die alle processen naar de verkiezingen toe zou monitoren en helpen begeleiden.

Hij vindt dat het parlement inzage moet hebben in alle processen van de verkiezingen. Hij dringt bij Assembleevoorzitter Marinus Bee aan om deze commissie spoedig in te stellen.

error: Kopiëren mag niet!