‘Kwaku staat wel garant voor artiesten uit Suriname’

Het ‘Kwaku Summer Festival’ staat wel garant voor de artiesten uit Suriname, om Nederland te kunnen bezoeken voor een optreden op het festival. Dit zegt de bekende kaseko – zanger Michael Deira van Aptijt. Ook het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur levert naar zijn zeggen een bijdrage.

De organisatie van Kwaku Festival heeft ook een goede samenwerking met de artiesten. Ze ondersteunen ze bij visa aanvragen, boekingen verzorgen, en platform bieden.

Aptijt heeft bijna op alle Kwaku festivals gestaan en is dit jaar ook weer van de partij. De populaire kasekogroep is ook geboekt voor een optreden op het ‘SU On Top Freedom Festival’ dat op 30 juli wordt gehouden. Aptijt bestaat volgend jaar 30 jaar en weet niet van ophouden. De groep scoort nieuwe hits met ‘Bestie’, ‘Vlinders’, ‘Poor Neng’, Dikie, Dikie een duet met de zangeres Nagezha Uiterwerf van Sangrafu en Tingeling’, een samenwerking met de zangeres Poki Mombé Huur.

Deira noemt ‘Tingeling’ de nieuwe ‘Boeke’. Dit vanwege de grote populairiteit van van de song. Aptijt geniet ook veel bekendheid aan de Franse kant.

Dit jaar is de groep geboekt voor optredens in september en oktober in Frans-Guyana. In het kader van het 30 jarige bestaan van Aptijt zal van al de oude hits waaronder ‘Boeke’ een clip uitgebracht worden. Blijft u hun volgen voor meer ‘updates’.

Michael Deira bedankt al hun fans en volgers voor de ‘lobi’ en belooft zeker veel meer voor de toekomst.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!