India in de ban van artsen examenfraude tot hoogste niveau

In India trokken duizenden studenten afgelopen weekend de straat op. Ze zijn woedend dat criminelen met de hulp van ambtenaren en politici antwoorden op het artsenexamen hebben gelekt.

Begin deze maand deden 2,4 miljoen Indiërs mee aan het natio­nale artsenexamen. Ze hoopten een van de 100.000 plaatsen in de bacheloropleiding binnen te rijven. Maar nu blijkt dat er massaal gefraudeerd is, wat leidt tot collectieve woede in India. Duizenden studenten hebben betoogd in Delhi en Kolkata. Tientallen anderen spanden rechtszaken aan, zelfs tot bij het Hooggerechtshof.

De kersverse regering van Narendra Modi raakt in het nauw, omdat sympathisanten van Modi’s hindoe nationalistische partij en topambtenaren betrokken lijken bij de fraude.

De directeur van het Nationaal Agentschap voor Tests is ontslagen, zo bericht de Belgische krant De Standaard.

De regering moest zondag zelfs het vervolgexamen voor de masteropleiding tot arts uitstellen, omdat “de integriteit van de tests niet te garanderen” is. Ook een ander toegangsexamen, dat van het nationaal fonds voor doctoraatsstudenten, is gecompromitteerd. De antwoorden waren te koop op het darkweb.

error: Kopiëren mag niet!