Examen leerlingen leerjaar 10 van start

Bij het Vormend Onderwijs start deze week het examen voor de leerlingen van leerjaar tien. Maandenlang zijn de instructies en updates doorgegeven aan de schoolleiders die op hun beurt de leerlingen klaar hebben gestoomd voor het examen. Leerlingen kregen oefen leerstoffen en adviezen mee.

De leerlingen van de Hendrikschool gaan heel positief naar het examen toe. “Ik heb de afgelopen maanden hard gestudeerd en veel oefenexamens gemaakt. Ook heb ik mijn aantekeningen goed bijgehouden en extra hulp gezocht bij mijn juf als ik iets niet begreep”, zegt Naomi M. zelfverzekerd in gesprek met Dagblad Suriname.

“Ik ben er klaar voor en heb er vertrouwen in”

Op de vraag wat zij verwacht van het examen, antwoordt Naomi: “Ik verwacht dat het examen pittig zal zijn, maar ik ben er klaar voor. Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn best heb gedaan en dat ik goed voorbereid ben. Aan alle leerlingen die het examen gaan maken geef ik mee aan tips dat ze rustig blijven en niet opgeven, ook als het moeilijk wordt. Blijf goed plannen en zorg dat je op tijd begint met studeren. En niet vergeten dat ontspanning tussendoor ook goed is.”

“Ik hoop dat mijn inzet wordt beloond”

Leerling Rajesh zegt zich best wel zenuwachtig te voelen, “maar ben ook wel trots op mezelf dat ik zo hard heb gewerkt om me voor te bereiden”. “Ik hoop dat mijn inzet wordt beloond en dat ik een goed resultaat behaal. Ik mag wel erbij zeggen, dat ik niet zo knap ben in wiskunde, maar heb wel extra tijd er aan besteed en geoefend. Het blijft toch een lastig vak voor mij.”

De boodschap die Rajesh meegeeft is: “Ik wil iedereen succes toewensen met het examen. Blijf gemotiveerd en geef niet op. Het is niet het einde van de wereld als het even niet helemaal gaat zoals je had gehoopt.”

CS

error: Kopiëren mag niet!