President Santokhi terug in Suriname na succesvol werkbezoek aan Bahama’s

President Chandrikapersad Santokhi is dinsdagochtend teruggekeerd in Suriname na een vruchtbaar werkbezoek aan de Bahama’s. Tijdens zijn verblijf in Nassau heeft hij de 31ste Afreximbank Annual Meetings (AAM) en het AfriCaribbean Trade and Investment Forum (ACTIF) bijgewoond, waar hij belangrijke bilaterale gesprekken heeft gevoerd.

Bij het ACTIF 2024 benadrukte president Santokhi het potentieel van nauwere samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied, met een focus op financiën, productie, arbeid en connectiviteit. Hij sprak zijn steun uit voor het benutten van onbenutte mogelijkheden en het opbouwen van langetermijnrelaties voor gedeelde toekomstperspectieven.

Tijdens zijn ontmoeting met Benedict Oramah, president van Afrexim Bank, werden mogelijkheden besproken voor samenwerking in sectoren zoals olie, gas, toerisme, vastgoed en landbouw. Er werd gesproken over schuldherfinanciering en investeringsmodaliteiten, in aanloop naar een geplande handels- en investeringsmissie later dit jaar.

President Santokhi benadrukte het belang van niet alleen zakelijke samenwerking, maar ook van culturele uitwisselingen en educatieve samenwerkingen tussen Afrika en het Caribisch gebied. Hij ziet deze samenwerking als cruciaal voor het versterken van economische groei, verbeterde toegang tot goederen en diensten, en het versterken van culturele banden, met als uiteindelijk doel gedeelde welvaart en ontwikkeling voor beide regio’s.

error: Kopiëren mag niet!