DNV start training in detectie illegale wapenhandel

In Paramaribo is op 11 juni een driedaagse training gestart, georganiseerd door de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) en partners onder het Global Firearms Programme. 

Deze training, in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid van Suriname, richt zich op het detecteren van illegale wapenhandel en munitie. 

Deelnemers, zoals het Openbaar Ministerie, de politie, het leger, de douane en de Kustwacht, worden voorzien van tools om effectiever op te treden tegen vuurwapen gerelateerde misdrijven. 

De training, geopend door de Procureur-Generaal, benadrukte het belang van internationale samenwerking en recente nationale maatregelen zoals digitalisering van vuurwapenmachtigingsprocessen en het gebruik van roadblocks door de politie. 

Het initiatief komt als reactie op de verwoestende impact van vuurwapengeweld in de CARICOM-regio, waar meer dan 13 mensen dagelijks sterven. 

De training wordt ondersteund door internationale partners zoals CARICOM IMPACS, Interpol en Europol, die expertise en middelen leveren om de regionale veiligheid te versterken.

error: Kopiëren mag niet!