Brazilië vraagt ​​Argentinië uitlevering van ruim 60 verdachte relschoppers

De Braziliaanse regering zegt dat ze de uitlevering zal vragen van meer dan 60 mensen die naar Argentinië zijn gevlucht nadat ze zijn aangeklaagd voor hun vermeende betrokkenheid bij rellen die vorig jaar de Braziliaanse hoofdstad schokten.

De rellen werden geleid door aanhangers van de voormalige president Jair Bolsonaro, ongeveer een week nadat Luiz Inácio Lula da Silva aantrad. Duizenden mensen bestormden overheidsgebouwen in Brasília op 8 januari 2023 nadat ze erin waren geslaagd om, grotendeels zonder tegenstand, door de stad te marcheren.

Honderden aanhangers van Bolsonaro werden gearresteerd, aangeklaagd en op borgtocht vrijgelaten.

Velen zijn sinds de inauguratie van president Javier Milei in december naar Argentinië gevlucht om daar politiek asiel aan te vragen. Nu vraagt ​​de Braziliaanse regering om hun terugkeer.

error: Kopiëren mag niet!