Verklaring Issam Asinga over AIU besluit en beschuldigingen

Issam Asinga, een toegewijde atleet, heeft recent gereageerd op de aanvallen tegen hem door de Athletics Integrity Unit (AIU). De AIU stelde dat hij verboden stoffen zou hebben geconsumeerd via Gatorade Recovery Gummies.

Asinga weerlegde deze claim door aan te geven, dat het specifieke lotnummer van de gummies dat hij consumeerde niet was gebruikt in de tests door AIU. Pepsico heeft geweigerd een verzegelde container met het juiste lotnummer te verstrekken voor verder onderzoek, wat cruciaal zou zijn om zijn onschuld te bewijzen.

De gummies bleken besmet te zijn met GW1516, dezelfde stof waarvoor hij positief testte.

Asinga benadrukte zijn toewijding aan de integriteit van zijn sport en heeft aangekondigd dat hij tegen de uitspraak in beroep zal gaan om zijn naam te zuiveren.

error: Kopiëren mag niet!