Ronaldo Vestigt Nieuw Doelpuntenrecord in Saoedische Pro League

Cristiano Ronaldo brak maandag het Saudi Pro League (SPL)-record voor meeste doelpunten in een seizoen. Met een brace in Al-Nassr’s finale tegen Al-Ittihad bracht Ronaldo zijn totaal op 35 doelpunten, en overtrof daarmee Abderrazak Hamdallah’s record van 34 uit het seizoen 2018/19.
Ronaldo scoorde dit seizoen vijftig doelpunten in alle competities, inclusief vier hattricks, en behaalde de Gouden Schoen van de SPL. Hij is nu topscorer geweest in vier verschillende competities: Premier League, La Liga, Serie A en de SPL.
Ondanks zijn individuele succes eindigde Al-Nassr als tweede, wederom zonder de titel. Ronaldo had ook te maken met twee schorsingen dit seizoen vanwege een elleboogincident en een obsceen gebaar naar fans.

error: Kopiëren mag niet!