India: Zeker 6 baby’s gedood bij brand in kinderziekenhuis

Zeker zes baby’s zijn in India omgekomen toen brand uitbrak in een kinderziekenhuis in Delhi. In het ziekenhuis lagen twaalf baby’s. Volgens Indiase media zou ook een zevende baby zijn overleden. Vijf andere baby’s zijn gered en naar een ander ziekenhuis gebracht.

Volgens de brandweer kon het vuur zich verspreiden doordat zuurstofcilinders in het ziekenhuis explodeerden. Het vuur sloeg ook over naar een aangrenzend pand. Inmiddels zou de brand onder controle zijn.

De politie zegt dat de eigenaar van het ziekenhuis op de vlucht is geslagen. De Indiase premier Narendra Modi heeft op X gereageerd op de tragedie. “Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden in deze ongelooflijk moeilijke tijd”, schrijft hij onder meer:

In India vielen afgelopen weekend ook al 27 doden door een brand in een speelhal in de westelijke deelstaat Gujarat. Onder de doden zouden volgens een politiecommissaris ten minste negen kinderen zijn. 

De eigenaar van het pand en de manager van de speelhal zijn aangehouden. Mogelijk wordt hen nalatigheid of dood door schuld ten laste gelegd.

error: Kopiëren mag niet!