Gemeenschap Boven Suriname langer dan een jaar verstoken van openbaar bootvervoer

De gemeenschap van het Boven Suriname-gebied is al meer dan een jaar verstoken van openbaar vervoer over water. Hierdoor moeten bewoners van dit gebied hoge kosten betalen voor bootvervoer om zich te verplaatsen.

Het Assembleelid Ronnie Asabina (BEP) wil weten of de overheid via het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) financiële middelen beschikbaar stelt voor openbaar bootvervoer in het binnenland. 

Bewoners in het binnenland zijn voor transport afhankelijk van bootvervoer. Het is daarom van vitaal belang dat van staatswege voor openbaar transport over water wordt gezorgd. Toen deze regering aantrad zijn de 17 boothouders waar het NVB een contract mee had om zorg te dragen voor staatsboottransport aan de kant gezet. Daarna zijn nieuwe bootvervoerders gecontracteerd, maar er schijnt een probleem te zijn met de betaling aan hun. Hierdoor varen de boten niet en zijn de bewoners van openbaar transport verstoken.

Dagblad Suriname verneemt uit kringen van de Organisatie van Bus- en boothouders (OBS) dat ondertussen het NVB de bus- en boothouders voor 1 maand heeft uitbetaald. Er is echter nog een achterstand in betaling van 7 maanden.

SS

error: Kopiëren mag niet!