Drie Spelers Verlaten Argentijns Vrouwenteam na Loondispuut

Maandag verlieten drie spelers het Argentijnse nationale damesteam na een geschil over loon en arbeidsomstandigheden. Doelman Laurina Oliveiros, verdediger Julieta Cruz en middenvelder Lorena Benítez, allen vaste basisspelers, verlieten het team voorafgaand aan twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Costa Rica.

Cruz uitte haar frustratie op Instagram over het gebrek aan waardering, slechte voeding en onbetaalde vriendschappelijke wedstrijden. Benítez bekritiseerde ook de kosten voor familieleden om wedstrijden bij te wonen. De Argentijnse voetbalbond gaf geen commentaar.
Estefanía Banini, Argentijnen’s beste vrouwelijke speelster, steunde haar collega’s en noemde de situatie “een kwestie van tijd.” Het professioneel damesvoetbal in Argentinië begon vijf jaar geleden, maar spelers zien weinig verbetering. Het land concurreert doorgaans met Colombia en Brazilië in Zuid-Amerika, waar het WK Dames 2027 zal worden georganiseerd.

error: Kopiëren mag niet!