Drie Brazilianen beroofd door drie met machinegeweren bewapende Brazilianen

Drie Brazilianen hebben maandagochtend 27 mei bij de politiepost Kraboedoi in het district Brokopondo aangifte gedaan van diefstal met geweld te Fremoesoestong.

De slachtoffers gaven aan, dat zij beroofd en gegijzeld zijn door drie Brazilianen, gewapend met machinegeweren. Verder verklaarden zij dat de verdachten maskers droegen en gekleed waren in camouflage pakken. De buit betreft een hoeveelheid ruw goud. 

Na de beroving moesten de slachtoffers hun mobiele telefoons in het bos gooien en moesten zij onder bedreiging de daders vervoeren met hun voertuig. Enkele kilometers verwijderd van de politiepost Kraboedoi zijn de daders uitgestapt en het bos ingerend. Aan de slachtoffers werd voorgehouden dat indien zij melding zouden maken van de beroving, zij de andere arbeiders zouden doden en beroven. 

Een van de slachtoffers liep een fractuur op en had schrammetjes aan zijn lichaam. De overige slachtoffers bleven ongedeerd, aldus meldt het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!