Chili: Twee mannen vast voor bosbranden waarbij 137 doden vielen

Een Chileense rechtbank heeft zaterdag bepaald dat twee mannen die worden beschuldigd van het veroorzaken van dodelijke branden in voorlopige hechtenis moeten blijven. Het gaat om een 22-jarige brandweerman en een ambtenaar van het Chileense bosbeheer.

In februari braken ongeveer gelijktijdig verschillende bosbranden uit rondom de kustplaats Viña del Mar, op zo’n 110 kilometer afstand van de hoofdstad Santiago. Door een hittegolf met temperaturen rond de 40 graden en de harde wind konden de branden zich snel verspreiden.

Bij de bosbranden kwamen 137 mensen om het leven. Ruim 16.000 mensen raakten gewond. De branden vernietigden hele wijken van de steden Viña del Mar en Valparaíso.

De brandweer vermoedde al snel dat de branden waren aangestoken. De twee verdachten moeten in ieder geval zes maanden achter de tralies blijven.

error: Kopiëren mag niet!