Ambassadrice Pick Fung Chong overhandigt geloofsbrieven aan president Yoon van Zuid-Korea 

De buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadrice van Suriname in China, Pick Fung Chong, heeft dinsdag 21 mei haar geloofsbrieven overhandigd aan de president van Zuid-Korea Yoon Suk Yeol op zijn kantoor in de hoofdstad Seoul. Met deze aanbieding is Pick Fung Chong, de eerste niet-residerende ambassadrice van Suriname in Zuid-Korea. 

Chong bracht tijdens het onderhoud met president Yoon de hartelijke groeten en beste wensen over van president Chandrikapersad Santokhi ten behoeve van het volk van Zuid-Korea voor hun voortdurende welvaart, vooruitgang en vreedzaam samenleven.

De ambassadrice zei, dat Suriname Zuid-Korea erkentelijk is voor de tastbare resultaten die voortkomen uit het Official Development Assistance Framework (ODA), en voor de vooruitgang in de CARICOM-Korea samenwerking, terwijl Suriname ernaar streeft om haar deelname aan het Economic Development Cooperation Fund (EDCF) te bevorderen.  

Zuid-Koreaanse ambassade in Paramaribo

Daarnaast benadrukte zij dat Suriname ondertussen uitkijkt naar de opening van de ambassade van de Republiek Zuid-Korea in Paramaribo, die later dit jaar zal worden gerealiseerd. 

Suriname en Zuid-Korea onderhouden sinds 28 november 1975 diplomatieke betrekkingen.

error: Kopiëren mag niet!