60 Jaar PLO: Een Mijlpaal in de Palestijnse Strijd

Op 28 mei is het precies 60 jaar geleden dat de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) werd opgericht om de belangen van het Palestijnse volk te verdedigen. De oprichting vond plaats tijdens de eerste bijeenkomst van de Palestijnse Nationale Raad van 28 mei tot 2 juni 1964, naar aanleiding van een resolutie van de Arabische Liga.

De eerste president van de PLO was Ahmed Shukeiri, opgevolgd door Yasser Arafat in 1969, die leiding gaf tot aan zijn dood in 2004. In 1974 werd de PLO erkend door de Algemene Vergadering van de VN als de enige legitieme vertegenwoordiger van het Palestijnse volk.

Onder leiding van president Mahmoud Abbas zet de PLO vandaag de strijd voort voor de legitieme rechten van het Palestijnse volk, hun zelfbeschikking, en hun recht op terugkeer.

error: Kopiëren mag niet!