Weetje van de dag – Vandaag in 1949: Marilyn Monroe poseert voor ‘red fluwelen’ naaktfotosessie

Op 27 mei 1949 ontving het werkloze, 22-jarige model-actrice Marilyn Monroe $ 50 voor het naakt poseren voor fotograaf Tom Kelley uit Los Angeles tegen een roodfluwelen achtergrond.

De foto zal de beroemdste kalenderfoto uit de geschiedenis worden en de belangrijkste attractie in het eerste nummer van Playboy magazine. Het riskeert ook de ontluikende filmcarrière van Monroe te vernietigen.

Wel stelde ze een aantal voorwaarden: dat hij nooit aan iemand vertelde dat ze naakt had geposeerd en dat hij de foto’s zo maakte dat ze onherkenbaar was. Kelley, zei Monroe, beloofde dat niemand het ooit zou weten, behalve hijzelf en zijn vrouw, die optrad als zijn studio-assistent.

Hoewel Monroe duidelijk herkenbaar was op de foto’s, was ze nog niet beroemd.

error: Kopiëren mag niet!