Stuk van Mount Everest breek af vlak onder de top waarschijnlijk door  grote aantal klimmers

Vlak onder de top van de Mount Everest zijn een paar klimmers naar beneden gevallen toen een stuk van de berg afbrak. Daarbij zijn twee mensen hoogstwaarschijnlijk omgekomen. Vier anderen konden zichzelf in veiligheid brengen.

De bergrichel brak waarschijnlijk af door het gewicht van de vele mensen die erop stonden.

Op een video van berggids Vinaya Malla is te zien hoe zeker een twintigtal bergbeklimmers achter elkaar staat te wachten onder de top van de hoogste berg ter wereld:

Even later maakte hij een nieuwe video, waarop te zien is hoe een gat in de rij is ontstaan. ‘Nadat we de top hadden bereikt, liepen mensen langzaam naar beneden toen een paar meter voor ons een richel instortte.’

Het incident gebeurde afgelopen dinsdag op de zogeheten Hillary Step, maar details kwamen pas naar buiten toen de groep bergbeklimmers beneden kwam. Door het ongeluk is het vermoedelijke aantal doden op de Mount Everest dit seizoen opgelopen tot zeven.

De Nepalese autoriteiten zeggen dat dit seizoen 450 mensen naar de top zijn geklommen. Zij betalen elk 10.200 euro voor een vergunning om de Mount Everest op te gaan.

error: Kopiëren mag niet!