Schoolvervoerders voor vandaag door Ori uitgenodigd voor spoedonderhoud

Schoolvervoerders zijn voor vanmorgen, maandag 27 mei, tien uur door Onderwijs-minister Henry Ori uitgenodigd voor een spoedonderhoud. Uit kringen van de Organisatie van Bus- en boothouders Suriname (OBS) wordt vernomen dat de schoolvervoerders vandaag in een soort sit-down actie zouden gaan uit protest tegen de steeds late uitbetaling van hun lonen. Dat besluit zou reeds vrijdag zijn genomen. 

Ondertussen is afgelopen vrijdag de lonen over april op de bankrekeningen van de schoolvervoerders gestort. Bus- boothouders zeggen dat zij uit overmacht niet zouden rijden of varen. Zij die daartoe nog de financiële ruimte hebben zouden dat wel doen. Het school- en busvervoer zou dus niet gegarandeerd zijn. 

Tijdens het onderhoud met de minister vandaag zullen de bus- en boothouders opnieuw hun grieven op tafel leggen bij de Onderwijs-baas.

Behalve de kwestie van late uitbetaling willen ze ook praten over de uitbetaling van tegoeden met betrekking tot brandstofcompensatie en nieuwe tarieven.

SS

error: Kopiëren mag niet!