Papoea-Nieuw-Guinea: Honderden mensen bedolven onder aardverschuiving 

Meer dan driehonderd mensen en ruim 1.100 huizen zijn bedolven onder een enorme aardverschuiving die vrijdag het afgelegen dorp Kaokalam, in het noorden van Papoea-Nieuw-Guinea, heeft verwoest. Dat maakte een lokale krant bekend.

Gevreesd wordt dat honderden mensen zijn omgekomen bij de aardverschuiving, die plaatsvond in de provincie Enga, ongeveer zeshonderd kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Port Moresby. De aardverschuiving heeft de snelweg geblokkeerd, waardoor het gebied alleen met helikopters is te bereiken.

Volgens de autoriteiten wonen bijna 3.900 mensen in het getroffen gebied. Op beelden op social media is te zien hoe huizen zijn meegesleurd door de aardverschuiving. De schade in het afgelegen bergachtig gebied is groot. In totaal zijn zeker zes dorpen getroffen door de aardverschuiving.

Premier Marape van Papoea-Nieuw-Guinea heeft het leger ingezet om de hulpdiensten bij te staan. Ook het nabijgelegen Australië en de Verenigde Staten hebben hulp aangeboden.

error: Kopiëren mag niet!