Leclerc Verovert Monaco met Eerste Overwinning in Thuisrace

Charles Leclerc behaalde zondag zijn eerste overwinning in de Grand Prix van Monaco, en doorbrak een geschiedenis van pech op zijn thuiscircuit. Ferrari-coureur Leclerc was emotioneel na de zege, mede vanwege eerdere tegenslagen in 2021 en 2022.

Oscar Piastri van McLaren eindigde als tweede, gevolgd door Carlos Sainz op de derde plaats. Vier coureurs, waaronder Sergio Perez en Esteban Ocon, vielen uit door crashes in de eerste ronde.

Leclerc droeg de overwinning op aan zijn overleden vader, Herve. De zege was Leclerc’s eerste sinds Oostenrijk 2022. Max Verstappen werd zesde, waardoor zijn voorsprong op Leclerc in het rijdersklassement nu 31 punten bedraagt. Ferrari naderde Red Bull tot 24 punten in het constructeursklassement.

error: Kopiƫren mag niet!