ABOP en PL op een lijst de verkiezingen in

ABOP en PL zullen met één lijst deelnemen aan de verkiezingen van volgend jaar. Die lijst zal worden aangevoerd door ABOP-leider Ronnie Brunswijk op nummer 1, gevolgd door Paul Salam Somohardjo van de PL op de tweede plaats. 

De ABOP/PL zal goed zijn voor 140.000 stemmen, 100.000 van ABOP en 40.000 van PL, en daarmee garant staan voor verwerving van regeermacht. Dit zei ABOP-leider Ronnie Brunswijk zaterdag tijdens de politieke massameeting van de PL in haar partijcentum te Beekhuizen. De politieke massameeting diende als officiële start van de politieke campagnes van beide partijen op weg naar de  verkiezingen in mei volgend jaar. 

Indien men verandering wil in het land zal men op de ABOP/PL moeten stemmen, aldus Brunswijk. Volgens Paul Salam Somohardjo is de samenwerking tussen zijn partij en de ABOP niet stuk te slaan. Wat PL betreft heeft men van alles geprobeerd om de partij uit het politieke landschap te krijgen, maar dat het dankzij politieke veerkracht nog steeds staat. 

“Wonderboom”

Dat de ABOP daarbij tot belangrijke steun is geweest schuift Paul Somohardjo niet onder stoelen of banken. “De partij is een wonderboom, en zal blijven voortbestaan.” 

Hoewel de ABOP/PL voldoende zetels zullen behalen om regeermacht te verweven, gaan de leiders van beide politieke partijen ervan uit dat na de verkiezingen met andere partners samengewerkt zal moeten worden om de regering te formeren. Volgens Brunswijk zal dat het uitgangspunt zijn bij de politieke campagnes. Er zal niet afgegeven worden op politieke tegenstanders. 

Brede basis regering

Salam Somohardjo ging iets verder met zijn benadering. Volgens hem  moeten alle politieke partijen die bij de komende verkiezingen mandaat krijgen van het volk in de regering komen zitten. Men moet verantwoordelijkheid nemen, ook de vakbeweging, zegt Somohardjo. Er moet rust zijn en in het land en geen “djugu djugu”. 

De andere politieke partijen ziet hij niet als  politieke vijanden. Als de politieke vijand bij deze verkiezingen ziet hij het zwart geld dat in de politieke campagnes wordt gestopt. Met de miljarden inkomsten binnen de komende vijf jaren in het vooruitzicht investeren de bezitters van zwart geld in politieke campagnes. Zwart geld betekent volgens hem niet per se dat het om geld gaat verkregen uit drugshanddel. Het gaat ook om geld afkomstig uit de diaspora. Geld waarvan men de herkomst niet kan verklaren. Niet alleen in de politiek koopt men zich met zwart geld in, maar ook bij de aankoop van onder meer grote stukken grond. Hij vindt dat bij aankoop van onroerende goederen een verklaring van de notaris dient te worden overlegd over de herkomst van het geld. 

Op het Openbaar Ministerie doet Salam Somohardjo een beroep om in dergelijke gevallen te onderzoeken waar het “zwart geld” vandaan komt.

SS

error: Kopiëren mag niet!