Galatasaray wint de Turkse competitie na het verslaan van Fenerbahce op de slotdag

Galatasaray heeft zondag de Turkse landstitel veroverd, waarmee ze stadsrivaal Fenerbahce achter zich laat met een recordtotaal van 102 punten.

Galatasaray had slechts een punt nodig in zijn laatste wedstrijd tegen Konyaspor en won met 3-1, waarbij de talismanachtige spits Mauro Icardi tweemaal scoorde, waardoor zijn totaal in de competitie op 25 kwam.

Fenerbahce won thuis met 6-0 van Istanbulspor, de laatste plaats, en eindigde drie punten terug op 99, het op een na hoogste aantal ooit voor een seizoen van 38 wedstrijden in de competitie.

Fenerbahce had de titelviering met een week uitgesteld toen het afgelopen zondag met 1-0 won op Galatasaray – de enige punten die de kampioen thuis het hele seizoen liet liggen.

Fenerbahce is nu zes keer tweede geworden in de competitie sinds de laatste titel in 2014. Het team eindigde met 32 punten voorsprong op de derde plaats Trabzonspor.

Galatasaray zal in augustus in de kwalificatieronde van de play-offs meedoen aan de Champions League en moet één tegenstander verslaan om door te gaan naar de uitgebreide competitiefase met 36 teams. Fenerbahce gaat in juli de tweede kwalificatieronde in en moet drie tegenstanders verslaan.


error: Kopiëren mag niet!