Twee dronken gewelddadige Guyanese vissers aangehouden bij aanmeersteiger Nieuw Amsterdam

Agenten van het politiebureau Nieuw Amsterdam hebben vrijdag 17 mei de twee verdachten D.D. (32) en R.D. (41), beiden van Guyanese afkomst en woonachtig in de omgeving van de Commissaris Thurkowweg, aangehouden.

Agenten waren die dag na een telefonische melding van een vechtpartij bij de aanmeersteiger aan de Commissaris Thurkowweg naar de locatie gegaan voor onderzoek. 

Daar aangekomen troffen de agenten het slachtoffer R.R. met kapverwondingen aan, die zei dat hij kort tevoren met twee Guyanese vissers had zitten te borrelen. Op een bepaald moment voegde zijn buurjongen D. zich bij het gezelschap, die kort daarna opstond om te gaan plassen. 

Bij die gelegenheid zag R.R. dat de twee mannen achter de buurjongen D. aan renden. Uit angst sprong de buurjongen in een goot en werd vervolgens met stenen en flessen door de twee vissers bekogeld. 

R.R. kwam ertussen en hield de twee mannen vast, waardoor het D., die twee snijwonden had opgelopen, lukte om uit de goot te gaan. Het tussenbeide komen van R.R. viel niet in goede aarde bij de Guyanese vissers en hij werd toen door de twee vissers aangevallen die hem vervolgens met een scherp voorwerp kapverwondingen op het lichaam toebrachten. 

Zowel R.R. als de buurjongen D. moesten medisch worden behandeld en gaven de politie te kennen, dat zij de mannen geen aanleiding hadden gegeven om hen aan te vallen en verwondingen toe te brengen. 

De twee vissers die eveneens ter plekke waren en onder invloed van alcohol verkeerden, werden aangehouden en ter ontnuchtering overgebracht naar politiebureau Meerzorg. Toen ze nuchter waren, zijn de verdachten D.D. en R.D. voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!