De Mi-171-helikopter, met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahian, maakte tijdens een officieel bezoek een noodlanding nabij Azerbeidzjan.

Het konvooi bestond uit drie helikopters. Volgens Iraanse media proberen reddingsteams ter plaatse te komen.

Het Iraanse persbureau Tasnim meldt dat een van de passagiers van de neergestorte presidentiële helikopter contact heeft opgenomen met reddingswerkers en dat de kans bestaat dat bij de crash geen slachtoffers zijn gevallen.

Volgens hen wordt er in de regio een grootschalige zoek- en reddingsoperatie uitgevoerd door strijdkrachten, politie en de Rode Halve Maan; het wordt echter gecompliceerd door mistig weer. Het is mogelijk dat de mist de oorzaak van het ongeval was.

DE VOLGENDE PASSAGIERS WAREN OP DE VLUCHT

Volgens het Iraanse persbureau IRNA waren de passagiers van de helikopter:

▪️De Iraanse president Ibrahim Raisi
▪️Minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahiyan
▪️Ayatollah Al-Hashemi, imam van de Tabriz-moskee
▪️Gouverneur van de provincie Oost-Azerbeidzjan Malik Rahmati

De video toont beelden van de vlucht van het hoofd van Iran, een uur voordat het vanwege mist een harde landing maakt in een bergachtig gebied. – FRWL-rapporten

error: Kopiëren mag niet!