Nieuwe Miss USA officieel gekroond nadat voormalige winnares plotseling aftrad

In Honolulu vond een feestelijke kroning plaats toen Miss Hawaii, geboren in Maui, officieel werd gekroond tot Miss USA. De Miss USA-organisatie kroonde Savannah Gankiewicz woensdag, dagen nadat voormalig titelverdedigster Noelia Voigt de kroon op 6 mei opgaf. Voigt noemde haar ‘mentale welzijn’ in de aankondiging dat ze afstand deed van de kroon op haar Instagram-pagina. Het was de eerste keer dat een titelverdedigster van Miss USA haar kroon opgaf.

Aanvankelijk werd zij in september op de eerste plaats geplaatst, maar Gankiewicz stapte in de rol in de hoop een symbool van veerkracht en de aloha-geest door het hele land te brengen. Ze zei dat ze niet voorbereid was op de reactie die ze kreeg toen ze de beslissing nam om de titel te accepteren. Maar ze laat zich niet afschrikken door haar beslissing.

Miss Teen en Miss USA deden afstand van hun kronen, daarbij verwijzend naar geestelijke gezondheid en persoonlijke waarden. “Ik wist niet dat ik gepest en lastiggevallen zou worden en voortdurend met de dood zou worden bedreigd door mensen die ik niet eens ken en die mijn karakter zouden aanvallen”, vertelde Gankiewicz aan Nexstar’s KHON.

“Maar ik wilde dat mensen wisten dat ik deze titel heb aangenomen, omdat ik het gevoel heb dat het een verantwoordelijkheid en een kans is om van binnenuit een positieve verandering door te voeren, en dat kan ik alleen doen vanuit de organisatie en niet opvallen.”

De inwoonster van Maui reisde vrijdag naar Los Angeles voor een ontmoeting met de Miss USA-organisatie en verhuist vervolgens naar Florida om haar regeerperiode te voltooien. “De toewijding van [Gankiewicz] aan het versterken van vrouwen door zelfliefde en zelfvertrouwen is dat wel inspirerend, en we kijken uit naar haar impactvolle regeerperiode als Miss USA”, aldus Laylah Rose, president en CEO van de Miss USA Organization.

De pas gekroonde Miss USA is van plan haar regeerperiode van twee en een halve maand te gebruiken om haar platform over eigenliefde en zelfvertrouwen voor jonge vrouwen te promoten.

error: Kopiëren mag niet!