❤️ 𝗧𝗬’ – 𝗖𝗢𝗟𝗢𝗠𝗕𝗜𝗔 𝗣𝗥𝗘𝗭

De Colombiaanse president Gustavo Petro speculeerde onlangs op een bijeenkomst van Caribische en Latijns-Amerikaanse leiders dat westerse landen het bombardement en de belegering van de Gazastrook door Israël zouden kunnen steunen om een voorbeeld te geven van de gevolgen van ongehoorzaamheid aan imperialistische krachten.

‘Wat er met Palestina gebeurt, kan ook jou overkomen’, vertelde Petro aan de zesde top van de regionale blokgemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische staten (CELAC, of Comunidad de Estados Latinoamericanos y Caribeños in het Spaans).

Het Israëlische bombardement en de belegering hebben ruim 32.000 Palestijnen het leven gekost na vijf maanden van Israëlische aanvallen, waarbij westerse wapens hebben geholpen. Ondertussen lijden meer dan 2 miljoen mensen honger als gevolg van een Israëlische belegering.

error: Kopiëren mag niet!