UNHCR dringt aan op Uitgebreide Bescherming voor Haïtiaanse Vluchtelingen

Het VN-Vluchtelingenagentschap (UNHCR) heeft nieuwe richtlijnen uitgegeven die oproepen tot uitgebreide internationale bescherming voor Haïtianen die geconfronteerd worden met escalerend bendegeweld en ernstige mensenrechtenschendingen in hun land. Bijna de helft van de Haïtiaanse bevolking heeft hulp nodig te midden van toenemend geweld. Medio 2023 waren wereldwijd 312.000 Haïtiaanse vluchtelingen en asielzoekers geregistreerd. Elizabeth Tan van UNHCR benadrukte de noodzaak dat staten bescherming bieden aan Haïtianen die daaraan behoefte hebben. Staten worden opgeroepen niemand onder dwang naar Haïti terug te sturen, inclusief degenen wier asielaanvraag is afgewezen, vanwege de huidige onveiligheid en stabiliteit in het land.

error: Kopiëren mag niet!