Twee verdachten opgepakt voor zogenaamd geld inzamelen voor Kennedy Stichting

De politie van Houttuin heeft dinsdag 19 maart, na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie, de verdachten A.B. (47) en S.E. (15) voor oplichting in verzekering gesteld.

Het tweetal was bezig geld in te zamelen bij supermarkt Jin Du zonder in het bezit te zijn van een daarvoor bestemde vergunning.

De man en jongen benaderden bezoekers van de supermarkt met handgemaakte kleurkaarten variërend tussen SRD 5 en SRD 100 en vertelden het verhaal, dat de kinderen van de Kennedy Stichting het zwaar hebben en geen brood hebben om te eten.

De directrice van de Kennedy Stichting, mevrouw Welzijn-Overeem, die toevallig in de supermarkt aanwezig was, zag wat beide verdachten deden en schakelde meteen de politie in, omdat zij noch het bestuur van de stichting op de hoogte zijn van deze inzamelingsactie en de verdachten ook niet kennen.

De man en jongen werden aangehouden met in hun bezit een aantal kleurkaarten en twee grote blikken spaarpotten. Een aantal van de kleurkaarten was al door donateurs gekleurd.

Bij een ondervraging verklaarde het tweetal afzonderlijk, dat zij de inzamelingsactie in opdracht van ene Pastoor Sivion al ruim zes maanden uitvoerden. Zij worden door hem op verschillende locaties afgezet en na geld te hebben ingezameld wordt het aan hem afgestaan.

De kleurkaarten en de twee grote blikken spaarpotten met geld zijn in beslag genomen.

Aan de opsporing van Pastoor Sivion wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!