Tanker geladen met zuur kapseist voor kust van Japan

DOOR NINIAN CARTER
20 maart 2024 – Een onder Zuid-Koreaanse vlag varende chemicaliëntanker met daarin industrieel zuur is gekapseisd in de stormachtige zee voor de kust van het zuidwesten van Japan, waarbij ten minste acht bemanningsleden omkwamen.

De onder Zuid-Koreaanse vlag varende chemicaliëntanker ‘Keoyoung Sun’ is gekapseisd voor de kust van de prefectuur Yamaguchi in het zuidwesten van Japan, waarbij acht doden zijn bevestigd door de kustwacht.

De tanker, die vanwege slecht weer voor anker moest gaan, vroeg woensdag na 07.00 uur (dinsdag 22.00 uur GMT) om assistentie.

Het schip had elf bemanningsleden aan boord, waarvan er negen door de kustwacht zijn opgehaald. Van acht daarvan is bevestigd dat ze dood zijn, terwijl reddingswerkers op zoek zijn naar de overige twee.

De tanker had ongeveer 980 ton acrylzuur aan boord, dat wordt gebruikt in kunststoffen, harsen en coatings en dat de huid, ogen en slijmvliezen kan irriteren.

error: Kopiëren mag niet!