Ricardo Vreden beëdigd als nieuwe directeur van MI-GLIS

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag 20 maart Ricardo Vreden beëdigd als de nieuwe directeur van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS). 

De president laat weten te verwachten, dat Vreden samen met de overige bestuursleden een sterker, beter, effectiever en transparanter beleid zal voeren ten dienste van de samenleving en het instituut. 

In zijn toespraak benadrukte Santokhi dat grondbeleid en -vraagstukken zeer actueel zijn en het dagelijks leven van veel mensen beheersen. Hij heeft om meer duidelijkheid en transparantie in het grondbeleid gevraagd door digitalisering, zodat burgers de processen vanaf hun aanvraag tot de toewijzing kunnen volgen. Het doel is dat het grondprobleem van burgers daadwerkelijk wordt aangepakt op verschillende niveaus, inclusief bij het instituut. 

De regering heeft, aldus de president, inmiddels verschillende maatregelen getroffen voor meer rechtszekerheid bij expiratie van grondhuur en erfpachtrecht. “Mijn verwachting is dat deze besluiten effectief uitgevoerd worden zoals de verdeling van familiepercelen en het grondconversiebeleid”, aldus Santokhi.

De regering werkt aan verdere versterking van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer en het GLIS-instituut door de uitbreiding met meer landmeters. Er is al een GLIS-landmeter benoemd en beëdigd, en er volgen benoemingen van plaatsvervangende GLIS-landmeters om lange wachttijden te verhelpen.

error: Kopiëren mag niet!