Op heterdaad betrapte dief met breekwerktuigen in tas: “Ik wilde gewoon een djonko roken”

Op zaterdag 9 maart 2024 werd De 40 jarige A.S.is zaterdag 9 maart door de politie van bureau Geyersvlijt in verzekering gesteld voor diefstal in een woning aan de Bauxietstraat, zo bericht de politie Regio Midden donderdag 21 maart.

De aangever T.R., die geruime tijd goederen op het adres kwijtraakte, plaatste een camera-installatie op het adres. Die bewuste dag bevond de aangever zich op een ander adres, toen hij een melding kreeg van het camerasysteem, dat aangesloten is op zijn telefoon. Hij zag daarbij hoe de verdachte zich via het raam toegang tot de woning verschafte. 

De aangever ging meteen naar de woning en betrapte A.S. op heterdaad in de woning. Hij hield de dief aan en schakelde de politie in. In zijn bezit werd een tas inhoudende breekwerktuigen aangetroffen.

Bij zijn voorgeleiding verklaarde de verdachte, dat hij geen strafbaar feit had gepleegd, maar slechts een djonko op de plek wilde roken. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd hij in verzekering gesteld. 

De politie van bureau Geyersvlijt onderzoekt deze zaak verder.

error: Kopiëren mag niet!