Miss Universe 2023 Sheynnis Palacios ontvangt de sleutels van ‘Sweetwater’  

Miss Universe 2023 Sheynnis Palacios geniet van haar tijd op tournee voordat ze in september de kroon doorgeeft aan de volgende Miss Universe.

De tour begon in Miami, Florida, en ze gaat vervolgens naar Azië. Op maandag 18 maart bracht de Nicaraguaanse schoonheidskoningin, genoemd onder de 50 Women of Impact in Latijns-Amerika, de dag door in ‘Sweetwater’, ook wel bekend als Little Managua, in Florida. Ongeveer 24 procent van de inwoners van ‘Sweetwater’ is van Nicaraguaanse afkomst en 18 maart is de verjaardag van de Slag om San Jacinto.

Voor de speciale dag overhandigde de burgemeester van de stad Miami-Dade County, José Pepe Díaz, haar de sleutels van de stad.

Palacios, die onlangs naar Mexico reisde voor een humanitair project, hield twee toespraken en bezocht voorafgaand aan het evenement het stadskantoor. De strijd vond plaats van 14 tot 15 maart 1856 en werd uitgevochten nabij San Jacinto, Nicaragua. Het was een belangrijke overwinning voor de Nicaraguaanse strijdkrachten onder leiding van generaal José Dolores Estrada en een symbool van Nicaraguaanse eenheid, patriottisme en verzet.

“Het is een genoegen om deze bijzondere dag met jullie te kunnen delen. Omdat we een overwinning vieren, een overwinning die toebehoort aan heel Latijns-Amerika en waarvoor we ons gelukkig en tevreden voelen. Het is tijd om te vieren, het is tijd om te genieten, en vooral om mij ook te vullen met energie om door te gaan met mijn verantwoordelijkheid als Miss Universe”, zei ze.

De 23-jarige, die Osmel Sousa hielp verwelkomen in de Miss Universe-organisatie, deed ook een belofte voor de toekomst van Miss Universe.

“Ik ben misschien wel de eerste Nicaraguaanse, de eerste Midden-Amerikaanse die de competitie wint, maar ik zweer bij God dat ik niet de laatste zal zijn”, zei ze. “Ik wil door mijn verhaal een veld van kansen openen voor Afro-Amerikaanse vrouwen, voor Latijns-Amerikaanse vrouwen en voor vrouwen over de hele wereld, om hen te motiveren hun dromen waar te maken, om duizend keer beter te zijn dan ik … laten we dat creëren, een samenleving van respect, liefde en natuurlijk gelijkheid.”

error: Kopiëren mag niet!