Groeiende voorraden versterken merkloyaliteit onder autokopers

De beschikbaarheid van een breed scala aan voertuigen versterkt de loyaliteit van consumenten aan automerken. Autokopers tonen een groeiende voorkeur voor merken die een ruime keuze bieden, of het nu gaat om meer voorraad, een breder scala aan merken of meerdere modellen van een specifiek merk. Deze trend heeft zich ontwikkeld in de nasleep van de Covid-19 pandemie, die een aanzienlijke impact had op de auto-industrie, met verkopen die bijna volledig tot stilstand kwamen.

De pandemie en de daaropvolgende economische onzekerheid, inclusief significante devaluatie, hebben het koopgedrag van consumenten beïnvloed. Ondanks deze uitdagingen is er een duidelijke verschuiving zichtbaar naar merkloyaliteit. Loyaliteit wordt in dit verband gedefinieerd als de keuze van huishoudens om opnieuw een voertuig van hetzelfde merk, model of dezelfde fabrikant aan te schaffen ter vervanging of aanvulling op hun huidige wagenpark.

Deze verschuiving benadrukt het belang voor automerken om hun voorraadniveaus op peil te houden en een divers aanbod van modellen te bieden om aan de uiteenlopende behoeften en wensen van consumenten te voldoen.

Het is duidelijk dat de beschikbaarheid en keuzevrijheid een cruciale rol spelen in het versterken van de band tussen merken en hun klanten, zelfs in tijden van economische tegenspoed.

error: Kopiëren mag niet!