EU kampt met een tekort van $61 miljard voor NAVO-uitgaven gelijk aan bedrag besteed in Oekraïne

Europese NAVO-leden staan voor het dilemma van een tekort van 61 miljard dollar aan vereiste defensie-uitgaven, terwijl ze ook kampen met de financiële nasleep van miljardeninjecties in de Oekraïne-conflict. Het Duitse ifo Instituut onthult dat het bereiken van de NAVO-doelstelling van 2% van het BBP aan defensie-uitgaven een extra 56 miljard euro vereist. Tegelijkertijd worstelen de grootste EU-economieën met recordbegrotingstekorten en schuldniveaus boven de 100% van het BBP. De ironie ligt in het feit dat het bedrag bijna gelijk is aan de geschatte 51 miljard euro die aan militaire hulp aan Oekraïne is verstrekt, wat financiële en economische druk oplevert. Dit heeft geleid tot een toenemende kritiek op de EU-leiding vanwege hun benadering van de conflictbetrokkenheid versus binnenlandse welvaart en stabiliteit.

error: Kopiëren mag niet!