Boliviaanse drugsoperatie leidt tot inbeslagname van $450 miljoen aan cocaïne

In een van de grootste drugsvangsten in de Boliviaanse geschiedenis heeft de politie meer dan 7,2 ton cocaïne in beslag genomen, bestemd voor België met een straatwaarde van bijna een half miljard dollar. De operatie vond plaats in de hooglandregio Pisiga, aan de grens met Chili, waarbij de drugs werden ontdekt verborgen in twee vrachtwagens die schroot vervoerden voor export naar Europa via Chileense havens. Minister van Binnenlandse Zaken Eduardo del Castillo benadrukte de significante impact van deze vangst op de drugshandel, met een geschatte waarde van $451 miljoen. Deze operatie volgt op de grootste antidrugsoperatie van het land in januari, waarbij ruim 8 ton cocaïne werd in beslag genomen. Bolivia, een van de grootste producenten van coca ter wereld, ziet een toenemende stroom van drugstransporten richting Europa.

error: Kopiëren mag niet!