Van cocaïnehandel verdachte Nederlander opgepakt in Guyana

In Guyana is een 50-jarige Nederlander opgepakt die sinds 2019 voortvluchtig was en wordt verdacht van betrokkenheid bij grootschalige cocaïnehandel. Dat melden verschillende media in het Caraïbisch gebied, aldus de misdaadnieuws website Crimesite. De man werd gezocht door Interpol, in 2018 had Italië een arrestatieverzoek uit laten gaan.

De aangehouden man werd geïdentificeerd als Vitesh Jamnapersad G., met de Nederlandse nationaliteit. Hij is maandag in het uitgaansgebied van Georgetown opgepakt. G. woonde in Georgetown en had een winkel in een winkelcentrum in Duke Street, Kingston, Georgetown. Zijn advocaat heeft de aanhouding bevestigd.

Er was in Guyana een tip binnengekomen over een mogelijke verblijfplaats van G. in het land.

In 2018 had Italië een arrestatiebevel uitgevaardigd in een groot onderzoek naar verschillende ‘Ndrangheta-verdachten. G. stond met een Red Notice gesignaleerd bij Interpol sinds 12 november 2019.

G. was een verdachte in het internationale onderzoek naar de ’Ndrangheta: “Pollino”. Tijdens een actiedag op 5 december 2018 deden honderden politiemensen in Nederland, Suriname, Italië, Duitsland en België invallen tegen ’Ndrangheta-verdachten. Die maffia-organisatie wordt gezien als de grootste in Italië en als hoofdrolspeler in de intercontinentale cocaïnehandel. Tijdens de actiedag werd in Nederland gezocht naar G., maar hij werd niet aangetroffen.

Een van de concrete verdenkingen tegen G. Is dat hij in Guyana in contact stond met een houthandelaar en mede verantwoordelijk zou zijn voor een aantal transporten van enkele honderden kilo’s cocaïne vanuit Brazilië, Guyana en Colombia naar Rotterdam en Antwerpen.

error: Kopiëren mag niet!