Parmessar breekt lans voor professor Naipal’s goede werk te Weg naar Zee

Rabin Parmessar, leider van de NDP-fractie in het parlement, heeft dinsdagmiddag tijdens de debatten rond de Milieu Raamwet een lans gebroken voor professor Sieuwnath Naipal’s goede werk te Weg naar Zee met het mangrove project.  De werken en methodieken van professor Naipal hebben positieve effecten gehad in gebieden waar de zeegolven niet zeer agressief de kust aandoen.

Waar er sprake is van onder meer grote agressieve vormen van golven, zullen helaas solide kunstwerken moeten worden aangelegd, aldus het Assembleelid.

Parmessar sprak zijn complimenten uit aan het adres van professor Naipal voor zijn inzet. Deze groene aanpak heeft internationale erkenning gekregen. Zo heeft VN secretaris-generaal Antonio Guterres tijdens zijn bezoek aan Suriname het mangrove project te Weg naar Zee persoonlijk bezocht en waardering uitgesproken voor de aanpak. Deze wordt als voorbeeld gesteld. Vele vooraanstaande Surinamers hebben hun waardering hierover uitgesproken. Echter vindt Parmessar het minder hoe sommigen de eigen Surinaamse deskundigen zoals professor Naipal bejegenen.

De recente overstromingen in het Weg naar Zee gebied zijn volgens Parmessar gevolgen van de klimaatverandering. Elk jaar stijgt de zeespiegel met 4 millimeter en de gevolgen daarvan zijn enorm.

Van de regering wil de NDP-fractieleider geïnformeerd worden over wat de situatie is te Weg naar Zee. Er is veel zout water gestroomd naar de agrarische gebieden, met zeer nadelige gevolgen voor de agrarische activiteiten. Boeren in het Weg naar Zee gebied hebben hulp nodig, en van de regering wil Parmessar weten wat het plan daartoe is. 

SS

error: Kopiëren mag niet!