Ambassadrice Paulus-Aminta overhandigt geloofsbrieven aan Gouverneur-Generaal van Jamaica

Op dinsdag 12 maart 2024 heeft De buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadrice van Suriname in Cuba, Wendy Paulus-Aminta, heeft dinsdag 12 maart haar geloofsbrieven overhandigd aan de Gouverneur-Generaal van Jamaica, Sir Patrick Allen. Met deze aanbieding is Paulus-Aminta de niet-residerende ambassadrice van Suriname voor Jamaica. 

Voorafgaand aan de plechtigheid werd een kopie van de geloofsbrieven aangeboden aan minister Kamina Johnson Smith van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel, gevolgd door een bilateraal onderhoud.

In dat onderhoud werd verdere versterking van de bilaterale samenwerking tussen beide landen aangehaald en samenwerkingsgebieden besproken. 

Ook werd de ondersteuning van Jamaica benadrukt voor de kandidatuur van Suriname voor de positie van Secretaris-Generaal bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Ook werd de mogelijkheid van een werkbezoek dit jaar van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking met een handelsdelegatie aan Jamaica besproken. 

De ambassaderice heeft diverse werkbesprekingen gehad, waarbij uitvoerig is ingegaan op gebieden van samenwerking waaronder sport, cultuur, landbouw, toerisme, luchtvaartverbinding en handel en investeringen. 

Samen met Suriname hebben ook de ambassadeurs van Denemarken, Zuid-Korea, Israël, Pakistan, Ethiopië en Peru hun geloofsbrieven aangeboden.  

error: Kopiëren mag niet!