VS: Langer dan voetbalveld wordt het grootste vliegtuig ter wereld 

De WindRunner moet het grootste vliegtuig ter wereld worden, groter dan een voetbalveld en biedt ruimte aan groot materieel zoals windmolenonderdelen en militaire voertuigen. 

Het enorme vrachtvliegtuig is ontworpen door het Amerikaanse energiebedrijf Radia en is 108,5 meter lang, 24 meter hoog en 80 meter breed. Met een laadvermogen van 80 ton kan het twaalf keer meer gewicht vervoeren dan een Boeing 747.

Voor de WindRunner moet zelfs nog een landingsbaan van bijna twee kilometer worden aangelegd.

De WindRunner werd jarenlang geheim gehouden door zijn makers, maar nu beweert Radia dat het vliegtuig binnen vier jaar tijd inzetbaar kan zijn. Tot die tijd blijft de ontwikkelaar door bouwen aan het nu al bijzondere vliegtuig.

error: Kopiëren mag niet!