Mexico: Honderden Mexicanen doen dutje op straten Mexico-Stad in kader Wereld Slaapdag

Degenen die afgelopen vrijdag door de drukke straten van het centrum van Mexico-Stad liepen, werden begroet met een vreemd en slaperig zicht. Gewapend met felblauwe yogamatten, slaapmaskers en reiskussens lagen honderden Mexicanen languit op de grond aan de voet van het iconische Monument voor de Revolutie van de stad om een dutje te doen.

Deze gebeurtenis, ook wel de ‘massale siësta’ genoemd, was ter herdenking van Wereld Slaapdag. Het was ook bedoeld als protest om ervoor te zorgen dat slaap als een essentieel onderdeel van gezondheid en welzijn wordt beschouwd.

Sommige deelnemers wikkelden zichzelf in feloranje dekens, terwijl anderen hun telefoon klaarmaakten om rustgevende muziek te spelen terwijl ze sliepen.

error: Kopiëren mag niet!