Man tijdens jacht in benen geschoten door collega-jager

De politie van het politiebureau Bronsweg kreeg vrijdagochtend 15 maart rond half twaalf de melding van de poli van de Medische Zending dat een man zich met een schotwond in de poli bevond. Agenten gingen vervolgens naar de poli voor onderzoek en troffen daar de 52-jarige K.P. aan, die een schotverwonding vertoonde aan zijn benen. 

Het slachtoffer was vergezeld van de 63-jarige H.A.

Volgens K.P. waren hij en H.A. op jacht langs de weg naar Atjoni. Hij liep voor en de andere jager achter, daar hij bekend is met het gebied. H.A. was gewapend met een jachtgeweer, een Baikal caliber 12. Terwijl zij het bos in liepen, voelde K.P. op een gegeven moment dat hij van achteren in zijn benen was beschoten.

Het slachtoffer werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en H.A. werd naar het politiebureau overgebracht voor verdere afdoening.

H.A. verklaarde dat het jachtgeweer, dat hij bij zich had, geladen en gespannen was toen hij achter het slachtoffer liep. De trekker van het jachtgeweer kwam tijdens het lopen echter tegen een struikgewas aan, waardoor het jachtgeweer afging en het slachtoffer in zijn benen werd geraakt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is H.A. in verzekering gesteld.

Het jachtgeweer is in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!