Actrice Dakota Johnson geeft eigen film genadeklap

Actrice Dakota Johnson (34) krijgt lof voor de opmerkelijke uitspraken die ze de afgelopen tijd deed over haar eigen film ‘Madame Web’. Die draait ook in Nederland nog volop in de bioscoop, maar zij trekt haar handen er vanaf. De film kreeg unaniem negatieve recensies, is een enorme flop en zij begrijpt dat wel.

De pers smult van haar eerlijkheid. Het leek op papier zo veelbelovend. Ja, er is superheldenmoeheid in de bioscoop, maar Dakota Johnson is sinds haar doorbraak met de Fifty shades of grey-films een grote naam. Ze staat ook nog garant voor spraakmakende promotie-interviews. Dat gebeurde ook nu, weliswaar niet op de manier die de makers waarschijnlijk hadden gehoopt.

Ze bekende Madame Web, waarin zij het titelpersonage speelt, niet eens te hebben gezien. Dan doet Sydney Sweeney (26) ook nog mee in de film over het personage uit de wereld van Spider-Man.

Zij is een van de grootste rijzende sterren van Hollywood en was de afgelopen weken voor allerlei evenementen zo vaak op rode lopers te vinden dat je haar niet kon missen. Maar toch ging het mis. Zelfs een doorgaans gebalanceerde krant als The Guardian maakte Madame Web met de grond gelijk (★☆☆☆☆). Een ramp is nog zacht uitgedrukt, schreef de krant. Soms is een film zo slecht dat hij vermakelijk wordt, vloog Slate het positief aan. Dat gaat hier niet op, vindt The Guardian. Je blijft wel kijken, maar dat is ramptoerisme voor de filmindustrie ‘op zijn allerslechtst’. De kijker blijft bijvoorbeeld met allerlei vragen zitten.

De opbrengst valt ook tegen, het wordt naar verluidt moeilijk om de kosten terug te verdienen. “Ik was alleen maar ingehuurd als actrice’’, zei ze deze week tegen Los Angeles Times. “Dus ik was oké met wat er ook zou gebeuren.’’ Dakota Johnson is meer uitgesproken.

error: Kopiëren mag niet!