Kanye West en Ty Dolla $ign brengen nieuwe ‘Vultures 2’-nummers uit, maar niet op DSP’s

Kanye West en Ty Dolla $ign hebben een paar nummers uitgebracht van hun aanstaande Vultures 2-project, maar niet op de verwachte manier. De platen kunnen exclusief via bepaalde social mediaplatforms worden afgespeeld.

Fan accounts ontdekten dat “River” met Young Thug en Leon Bridges en “Everybody”, waarin samples van de Backstreet Boys te horen zijn, gestreamd kunnen worden op Instagram en TikTok. Gebruikers kunnen de records ook aan hun berichten toevoegen.

Andere nummers, zoals ‘Worship’, ‘Promotion’ met Future, ‘Slide’ met James Blake en ‘Field Trip’ met Playboi Carti, Kodak Black, Lil Durk en Don Toliver waren ook beschikbaar via Instagram en TikTok.

Fans die het internet afstruinen op zoek naar downloadlinks zullen waarschijnlijk manieren vinden om ze aan hun iTunes-bibliotheek toe te voegen, maar deze nummers zijn op het moment van publicatie niet beschikbaar op Apple Music of Spotify.

Hij analyseerde de potentiële winst op basis van zijn 20 miljoen Instagram-volgers en was geïnteresseerd in hoe het fanaccount erover dacht dat hij via zijn website verkocht. “Als vijf procent van mijn volgers een album koopt. Dat zijn een miljoen verkochte albums”, schreef hij. “Dat is 300.000 meer dan het grootste album van vorig jaar. We hebben op Super Bowl Sunday 1 miljoen items verkocht op Yeezy.com, dus we weten dat het mogelijk is. Wat vind je ervan dat we het album niet streamen en alleen digitaal verkopen?”

Vultures 2 is het vervolg op zijn album uit februari, Vultures 1. De twee maken deel uit van een grotere trilogie. Je hebt succes gezien van Vultures 1, toen het album nummer 1 werd op iTunes nadat het project meerdere keren van streaming was verwijderd. Deze week bereikte zijn plaat ‘Carnival’ met Ty Dolla $ign, Rich The Kid en Playboi Carti nummer 1 in de Billboard Hot 100.

error: Kopiëren mag niet!