VS: Korpschef is vies politiebureau New Orleans zat: ‘Ratten zijn hier high van de wiet’

Het politiebureau van New Orleans (VS) is volgens de korpschef zo oud en vies, dat het er wemelt van het ongedierte. “De ratten zijn hier hartstikke high”, zegt ze.

De dieren zouden zijn binnengedrongen in de ruimte waar bewijsmateriaal ligt opgeslagen. De politie van New Orleans is al sinds 1968 gevestigd in hetzelfde gebouw in de stad. En dat kan zo niet langer, heeft korpschef Anne Kirkpatrick deze week aan de gemeente laten weten.

Kirkpatrick is sinds oktober korpschef in de stad. Zij ziet het als haar eerste taak om agenten in een veilige omgeving te laten werken. “Je kan je niet voorstellen hoe vies het hier is”, legde Kirkpatrick aan de gemeente uit. Dat ligt niet aan de schoonmakers. “Die verdienen een prijs omdat ze proberen schoon te maken wat niet schoon te krijgen is.”

Agenten zouden rattenkeutels op hun bureaus vinden, er lopen kakkerlakken door het gebouw, liften werken niet en de airconditioning houdt er volgens Kirkpatrick regelmatig mee op. “Er zijn geen toiletten beschikbaar”, voegde ze daaraan toe. 

error: Kopiëren mag niet!