Venezuela sluit luchtruim voor Argentinië als vergelding voor inbeslagname vrachtvliegtuig

Venezuela kondigt aan dat het zijn luchtruim heeft gesloten voor alle vliegtuigen die van of naar Argentinië komen, als represaille voor de overdracht van een in beslag genomen vrachtvliegtuig vorige maand aan de Amerikaanse autoriteiten.

In een verklaring op het social netwerk X zei minister van Buitenlandse Zaken Yván Gil, dat zijn land zijn luchtruim zou blijven blokkeren totdat Caracas naar behoren is gecompenseerd voor de ‘diefstal’ van een Venezolaans vliegtuig dat in 2022 in Buenos Aires in beslag werd genomen en werd overgedragen. aan de Amerikaanse autoriteiten vorige maand.

De verklaring van de minister van Buitenlandse Zaken komt minder dan een maand nadat de Verenigde Staten de inbeslagname van een Boeing 747-vrachtvliegtuig van Emtrasur, een dochteronderneming van de Venezolaanse staatsluchtvaartmaatschappij Conviasa, had afgerond.

Het vliegtuig werd in oktober 2021 door het Iraanse Mahan Air aan de Venezolaanse firma verkocht, die volgens de VS in strijd was met de sancties tegen beide landen. Het vliegtuig werd vastgehouden in Argentinië sinds het daar in 2022 vanuit Mexico landde met een lading auto-onderdelen.

error: Kopiëren mag niet!