Twee broers halen woning leeg van uitlandige bewoner

Een man deed op 26 februari aangifte van een inbraak in een woning van zijn broer, die uitlandig is. Bij deze inbraak werden verschillende goederen buitgemaakt, waaronder 2 buitenboordmotoren, 3 televisies, 1 grote elektrische oven, 1 magnetron, 1 stofzuiger, 2 zaagmachines, 1 cirkelzaag, 4 slijpmachines, 3 stoelen, 3 grote rice cookers, 2 fietsen, 3 waterpompen, 1 grote hydrofoor met druktank en nog nader op te geven goederen. 

De zaak werd voor verder onderzoek door bureau Geyersvlijt overgedragen aan de Recherche van Paramaribo van het Korps Politie Suriname..

Na goed rechercheren werd de 56 jarige verdachte R.S. aangehouden en op zijn aanwijzing werd ook zijn 51 jarige broer C.L. opgespoord en aangehouden. De broers, die oude bekenden van de politie zijn, gaven bij hun voorgeleiding toe samen de inbraak te hebben gepleegd.

Op aanwijzing van de broers werden 4 helers A.D. (38), R.R. (34), A.C. (21) en R.R. (19) aangehouden voor het opkopen dan wel in onderpand nemen van de gestolen goederen. De goederen die bij de helers werden aangetroffen zijn intussen aan de eigenaar afgestaan.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden de twee broers R.S. en C.L. in verzekering gesteld, terwijl de helers met een ernstige waarschuwing heen werden gezonden. Het onderzoek duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!