SLM neemt alweer afscheid van haar geleasde ‘Pride of Suriname’

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) neemt eind maart alweer afscheid van haar enige Airbus A340, de ‘Pride of Suriname’. Het toestel, dat tussen de J.A. Pengelluchthaven en Schiphol vliegt, gaat terug naar leasemaatschappij V2 Aviation in Dubai. De SLM heeft een vervangend toestel geregeld, zo laat de luchtvaartmaatschappij weten in een summier persbericht.

In de afgelopen jaren vloog de SLM met verschillende vliegtuigen op de enige verre route. Sinds acht maanden wordt gebruik gemaakt van een A340-300, die voorheen voor Air Belgium vloog. De leaseperiode loopt nu af en wordt niet verlengd.

Vanaf 24 maart wordt de verbinding tussen Suriname en Nederland onderhouden met een Airbus A330-200, gehuurd van het op Malta gevestigde Maleth Aero. Dat voerde in het verleden ook al vluchten uit voor de SLM, met een voormalige KLM-A330.

De A330 die straks wordt ingezet biedt plaats aan 24 passagiers in de Business- en 259 passagiers in de Economy Class.

error: Kopiëren mag niet!